Nardie Dorussen

POHS

Mijn naam is Nardie Dorussen en sinds oktober 2010 ben ik werkzaam in de praktijk.

Ik werk op de vrijdag en daarnaast heb ik elke derde donderdag van de maand avondspreekuur.

Nadat ik 16 jaar als doktersassistente heb gewerkt in twee verschillende huisartsenpraktijken, ben ik 10 jaar werkzaam geweest op het ROC in Nijmegen. Het opleiden van doktersassistenten en mijn ervaringen vanuit de huisartsenpraktijk delen, was uitdagend en boeiend.

Ook het regelen van stageplaatsen voor apothekers, tandarts- en doktersassistenten heb ik met veel plezier gedaan.

Toch miste ik het contact met de patiënten, het werken in de medische zorg. In januari 2011 ben ik gestart met de opleiding Praktijkondersteuner Somatiek aan de HAN in Nijmegen en sinds februari 2013 ben ik in Hatert werkzaam als Praktijkondersteuner Somatiek. Een Praktijkondersteuner Somatiek begeleidt patiënten met een lichamelijke chronische aandoening, zoals diabetes (suikerziekte), astma/ COPD en hart- en vaatziekten. De praktijkondersteuner geeft voorlichting over ziektebeelden, begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en voert controleonderzoeken uit.

Het is een mooi beroep met veel uitdaging. Die uitdaging haal ik o.a. door nieuwsgierig te blijven naar de patiënt: niet alleen naar de buitenkant, maar vooral ook naar de binnenkant. Ik wil blijven bewegen en me ontwikkelen en de patiënten hierin meenemen.

Hatert is veelzijdig, kleurrijk, een wijk waar veel gebeurt, een wijk waar het fijn is om te werken!

Tot ziens, Nardie Dorussen

portret van Nardie Dorussen medewerker praktijk Huisarts Hatert